söndag 26 juli 2015

Playitas och Rune, i år kommer jag....

Så här skrev jag den 25 oktober förra året....

Förstår ni...??
Rune ska dit...
RUNE!!!!

Mitt spelkonto visar nu 2060:-
Om det visar 10000:- om två dygn så har jag nog råd.
Att få ledigt kan bli svårt, men om jag hittar en vikarie så kanske....
Men....jag är ju skadad...
Snyft....
Undrar när jag ska få träffa Rune.


Dessa ord efter att ha hittat en löparresa i början av november.
Rune Larsson skulle vara ledare tillsammans med Petra Månström och "MarathonMia" Thomsen.
I min värld så kunde det inte bli bättre, men som ni förstår så kom jag inte iväg.

I fredags så slog det mig att jag kanske skulle ta och forska i om Rune skulle ta sig an något läger den här hösten.
Att titta på hans hemsida som inte är uppdaterad sedan 2011 lät jag den här gången bli.
Istället så frågade jag Frida Södermark som har Rune som coach för kanske hade hon koll på honom.
Att hon hellre pratade om en resa som hon arrangerar till Montenegro i slutet av oktober var ju en sak, men minsann hade hon också koll på att Rune skulle iväg med bland annat Johan Steene....

JOHAN STEENE

Att det var Apollo som anordnade förra året kom jag inte ihåg och inte slog det mig att jag kunde ha kollat här i bloggen heller, men det funkade så bra att göra en liten sökning på herrarna Larsson och Steene.

Ultraveckan på Playitas 2015 

Lite längre, lite lugnare – lite roligare. Allt fler får upp ögonen för att springa ultra, alltså längre än ett maraton. Men hur ska man egentligen träna för ett ultralopp? Och hur ser ultralöparens mentala träning ut? Häng med till Playitas Resort  tillsammans med ultraprofilen Rune Larsson, ultralöparen Johan Steene och bloggaren och ultralöparen Maria Thomsen. 
Oavsett om du är rutinerad ultralöpare eller aldrig tidigare har sprungit ultralångt så är du varmt välkommen till Ultraveckan på Playitas. Huvudledare för veckan är ingen mindre än en av svensk ultralöpnings absolut största profiler – Rune Larsson. Runes två sidekicks är inga mindre än Johan Steene och Maria Thomsen, för de flesta känd som ”MarathonMia”. Tillsammans bildar de en oslagbar ledartrio för Ultraveckan.

Veckans innehåll

Under vår ultravecka på Playitas erbjuder vi ett spännande och varierat program bestående av träningspass och föreläsningar. Ön Fuerteventura är Kanarieöarnas näst största ö och bjuder på underbara stränder, ett dramatiskt vulkanlandskap och ett rikt djurliv. Klimatet är soligt och torrt men hettan är aldrig plågsam och det blåser alltid uppfriskande vindar vilket borgar för fantastiska löparupplevelser. Veckans höjdpunkt blir långpasset över sex mil – glöm för allt i världen inte kameran för det här blir något att skriva hem om. Du kommer få testa diverse övningar specifika för just ultralöpare. Under veckan kommer vi också att springa ett väglöst långpass på cirka tre mil i det exotiska landskapet. De morgnar som det inte står långpass på schemat väcker vi kroppen med en skön morgonjogg på dryga timmen. Vi kan garantera en fullmatad vecka med massor av skratt, ny kunskap och härlig träning i glada vänners lag.

Dagsprogram

Våra distanspass kommer främst att gå på grusvägar och stigar i vacker och dramatisk vulkanmiljö. Förbered dig på magiska exotiska löpmiljöer, hisnande utsikt och drömska vyer.
Programmet är anpassat för ankommande på måndag 2 nov.
Se hela veckans program här (pdf - öppnas i nytt fönster)
AvreseorterAvresedatumPris träningspaket 
Stockholm, Göteborg Malmö2-9 nov 20152 000:- *Boka
*Träningspaketet bokas på som tillägg till din ordinarie resa till Playitas Resort. I priset ingår alla klasser, föreläsningar, sociala aktiviteter m.m. enligt program. Flyg, boende, måltider, transfer, mat på flyget etc tillkommer.

Om ledarna

Rune Larsson sprang sitt första maraton bara 16 år gammal, men det var längre distanser som lockade mest. På hans meritlista finns bland annat en rodd över Atlanten och en löptur tvärs över USA. Dessutom har han tre segrar i Spartathlon, ett ultralopp över 246 kilometer där endast en tredjedel av alla startande tar sig i mål under maxtiden på 36 timmar. Runes träningsfilosofi är att det ska vara roligt att springa och att man ska träna på ett sådant sätt att man alltid ser fram emot nästa pass.
Maria Thomsen, bestämde sig för att tag i sin hälsa, gå ner i vikt och sluta röka. Den ena utmaningen avlöste den andra och äventyren ser inga gränser. När maratondistansen inte räckte lade hon till distans. Mia springer hellre långt än snabbt. I sin strävan för att bygga en Evighetsmaskin tar hon träning, pannben, positiv energi och mat till hjälp. Mia har sprungit Sveriges längsta lopp Trans Scania (246 km) två gånger och har äventyr som Trans Pyrenéerna (898km) inbokat som nästa års utmaning. På sin fritid coachar hon löpare på olika distanser och är även Landslagskapten för det svenska Fotrallylandslaget

Johan Steene började jogga sent i livet för att åren på kontorsstol hade börjat märkas för tydligt på kroppen. Snart läste han om något som kallades ultralöpning och vilka otroliga uthållighetsövningar som människor klarar av med träning och rätt inställning. Johan har sedan dess sökt sina gränser både kroppsligt och mentalt i några av världens tuffaste ultralopp, satt nordiskt rekord på 48 timmar och är med i landslaget på 24 timmars. Några gränser är funna men sökandet efter nya löparäventyr fortsätter. Johans favoritlopp, som även skrämmer mest, är Last Annual Vol State Road Race som är 500km tvärs över sommarheta Tennessee utan support.

Ultralöparen Rune Larsson

Johan Steene

Maria Thomsen


Förra året så snubblade jag alltså över den här resan i slutet av oktober och då var det på alla sätt kört att följa med.
Nu är vi bara i juli vilket betyder att jag kan pricka in det både med pengar, semester och andra resor och tävlingar.
Att det inte kunde bli bättre än förra året var ju inte sant heller för att byta ut Petra Månström mot Johan Steene är tusen gånger bättre än att kunna trolla till sig fem lördagar på en vecka.
Ursäkta Petra som jag nu inte minns vem hon är och vad hon gjort, men Johan Steene har jag hört mycket gott om och på tal om inlägg från oktober förra året så fick då Johan ett eget inlägg på min blogg.
http://ljusblo.blogspot.se/2014/10/johan-steene.html

MarathonMia har jag ju faktiskt bytt några ord med runt grillen efter BRR 2013.

Det är inget som helst snack om saken och jovisst Frida, Montenegroresan hade jag redan tittat på innan du nu nämnde den och den lockade mycket, men jag tänker av hela min leende kropp åka till Playitas i början på november.
Fan vad häftigt.

Detta innebär att jag kommer att missa Borås 6-timmars även i år, men nu har jag ett resultat på 6-timmars och Borås har väl inte regnat iväg till nästa år kan jag tro.

KUL-helgen blir ju då helgen efter jag kommit hem från Playitas så snacka om att det blir mycket träning där ett tag.

Perfekt uppladdning inför San Sebastian Marathon som jag ska vara med på i slutet av november.

Tur att jag jobbar nu så att jag har semesterdagar kvar till november ;-)

1 kommentar:

  1. Semester på soliga Kanarieöarna i november kommer vara sååå mycket bättre än semester i regniga Sverige i juli. Bra val!!

    SvaraRadera